bank el afkar بـــنـــــــــك الافـــــــكــــــــــــــــار
مرحبا بك عزيزى الزائر او الزائرة نتشرف بتسجيلك معنا ويسعدنا وجودك ونأمل ان تفيدوتستفيد مع تحيات http://afkar.7olm.org

bank el afkar بـــنـــــــــك الافـــــــكــــــــــــــــار

مــــــــــصـــــــــــــــــــــــــــــــــــــر فـــــــــــــــــــــــــــــــــــــوق الــــجــــــــــمــــــــــــــيـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــع
 
الرئيسيةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالتسجيلدخولشات شموع الصوتى

شاطر | 
 

 كعكة المعكرونة بصلصة البندورة واللحمة..ألف صحة وعافية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الاعصار

avatar

عدد المساهمات : 16
تاريخ التسجيل : 22/01/2011

مُساهمةموضوع: كعكة المعكرونة بصلصة البندورة واللحمة..ألف صحة وعافية   الثلاثاء يناير 25, 2011 11:05 am

المقادير:
بندورة مفرومة ناعمة
ثوم طازج
جبنة (حسب
الذوق) مبشورة
لحمة مفرومة
زيت زيتون
زبدة
معكرونة أقلام (كاللتي في
الصورة)
ملح وفلفل
الكمية من كل مقدار من المقادير تحددينها حسب
حاجتك.


طريقة التحضير :
أولاً: نسلق المكرونة
في ماء مغلي مع الملح والفلفل.
نصفيها وننظفها بماء فاتر ولا نضع القليل من زيت
الزيتون في ماء السلق.
ثانياً: في مقلاة مناسبة نضيف اللحم المفروم ونقلبه
دقيقتين على النار مع الثوم المفروم والملح والفلفل وملعقتين زيت زيتون ونقلب حتى
يستوي.
بعدها نضيف البندورة ونقلب جيداً ونتركها حوالي 20 دقيقه حتى تنضج
وتتماسك. نقلب المكرونة مع الجبنة المبشورة ونضيف ملعقتين زبدة سائحة.
ونرصها في
صينيه جوانبها ولا ننسى ان ندهن الصينية بالزبدة.
رابعاً : نضع اللحمة أو نرشها
على وحدات المكرونة ونحاول نحشي كل واحده باللحمة جيداً (نقطة مهمة وتأثر في الشكل
النهائي للطبق).
وأخيرا نرش الجبنة على الوجه وندخلها الفرن ونتركها حوالي 10 أو
15 دقيقة حتى تذوب الجبنة وتتحمر نفك جوانب الصينية ونقدمها ساخنة.


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تيتى
vip
vip
avatar

عدد المساهمات : 759
تاريخ التسجيل : 11/09/2010
الموقع : http://afkar.7olm.org

مُساهمةموضوع: رد: كعكة المعكرونة بصلصة البندورة واللحمة..ألف صحة وعافية   الأربعاء فبراير 23, 2011 3:14 am


_________________

[center]





[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://afkar.7olm.org
ضحى
مشرف
مشرف
avatar

عدد المساهمات : 887
تاريخ التسجيل : 18/12/2010

مُساهمةموضوع: رد: كعكة المعكرونة بصلصة البندورة واللحمة..ألف صحة وعافية   الأربعاء فبراير 23, 2011 3:15 am


_________________


[size=16]بلدنا آمانة فى إيدينا نعليها مادام عايشين


نعيش فيها سنين و سنين و إحنا مطمين

ما شربتش من نيلها؟ طب جربت تغنيلها؟؟

جربت فى عز ما تحزن تمشى فى شوارعها و تشكيلها

ما مشيتش فى ضواحيها؟ طيب ما كبرتش فيها؟؟

ولا ليك صورة ع الرمل دامت ع الشط بمعانيها؟؟

دور جواك تلقاها هى الصحبة و هى الأهل

عشرة بلدى بتبقى نسيانها ع البال مش سهل

يمكن ناسى لإنك فيها

مش واحشاك و لا غيبت عليها

بس اللى مجرب و فارقها قال فى الدنيا ما فيش بعديها

إن غبت بحنلها و أنسى الدنيا و أجيلها

و إن جيت أنسى تفكرنا بمليون ذكرى القلب شايلها

غالية بلدنا علينا و ها تفضل فى عنينا

و مدام بنحب بلدنا تبقى ها تتغير بإيدنا

إحنا اللى نعليها بإيدينا نخليها

أجمل لينا و لولادنا مهما العمر يعدى عليها

[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كعكة المعكرونة بصلصة البندورة واللحمة..ألف صحة وعافية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
bank el afkar بـــنـــــــــك الافـــــــكــــــــــــــــار :: منتـدي أدم و حــــ ، ـــواء :: مطبــخ حــواء-
انتقل الى: